[ Home :: Het Polo86(c) register :: Treffen :: Interactief :: Info :: Werkplaats :: (Fotoalbum) :: (Projecten) :: Links ]

INFO/algemeen/folders/in de pers/automobilia/f.a.q.

Polo Fantasy

De Polo Fantasy. Alles voor je eigen fantasie en/of droom wereld. De folder van de Fantasy laat je een wereld zien waarin de wieldoppen van de Polo figureren als UFO's, en waar een maanlandschap dient als decor voor de presentatie.
De Polo Fantasy heeft een aantal opvallende details. Zo zijn de exclusief aan de Polo GT voorbehouden wieldoppen (grijs met zwart centrum) zomaar op deze Fantasy geplakt. Verder zijn de buitenspiegels in carroseriekleur gespoten, en krijgt de Fantasy groen getint glas mee, om het ergste zonlicht buiten te houden. De radiateurgrille word overigens ook meegespoten in de kleur van de carroserie. Het Fantasy logo is terug te vinden op motorkap, achterklep en achterste flanken.

De Fantasy is er als Coupe en als Steilheck, en word geleverd in 4 kleuren: geheimzinnig zwart, exclusief Brightblue metallic, onbestemd brillantzwart of parelgrijs metallic. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar, en het interieur is uitgevoerd in magic zwart, met blauwe hoofdsteunen. Het dashboard is vervolgens aangekleed met sportstuur, toerenteller en digitaal klokje.
Voor wie nogmeer luxe omzich heen wenst is er als extra een metalen schuifdak te bestellen, of een set lichtmetalen velgen.
De Polo Fantasy verscheen in Oktober 1992, en was leverbaar met alle 3 de motoren varianten (33 kW/40 kW benzine en 35 kW diesel). In totaal zijn er 7.192 stuks verkocht.

 • Spiegels, radiateur grille in wagenkleur
 • Van binnenuit verstelbare buitenspiegels
 • GT-stijl wieldoppen
 • Toerenteller, digitale klok en sportstuur
 • Fantasy logo op motorkap, achterklep en flanken
 • Donker interieur
 • Lichtmetalen velgen als optie
 • Stalen schuifdak als optie


  Fantasy uitvoering Fantasy uitvoering
  Dank aan www.vwpolo.de waar we de foto'tjes en informatie vandaan plukten. Dank ook aan Peter-Marc Bezemer. Hij heeft een originele folder van de Fantasy met de vliegende 'UFO" wieldoppen.

 • Copyright 'Het Polo86(c) Register'. Overnemen van (gedeeltes) van deze tekst verboden zonder uitdrukkelijke toestemming.
  De server tijd is: 06-04-2020 06:51:15 - Laatste update: 24-10-2003 20:27:34
  U komt vanaf IP: 3.215.182.81 - Uw browser: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  Onze server : Apache - Directory: /info/z_fantasy.shtml - Link vanaf: (none)