[ Home :: Het Polo86(c) register :: Treffen :: Interactief :: Info :: Werkplaats :: (Fotoalbum) :: (Projecten) :: Links ]

INFO/algemeen/folders/in de pers/automobilia/f.a.q.

Polo Roulette

De Polo Roulette staat wederom niet in de boeken beschreven. Wie of wat er aan de grondslag staat van de Roulette is onbekend. Deze steilheck vertoont echter niet veel speciaals. Het interieur bestaat uit bekleding in de kale grijze 'Fox' design, afgewerkt met hoedenplank, een afsluitbaar dashboardkastje (geen slotje), en wis was op de achterruit. De knipperlichten zijn gewoon in oranje uitgevoerd, dus met het uiterlijk houd het al snel op na de sierstrepen. De gespotte Polo Roulette was wel uitgevoerd met spatlappen, maar of die standaard waren, dat valt te betwijfelen.

De Roulette is te herkennen aan de striping op de flanken (soort serpentine), en aan de benaming die op de achterklep is terug te vinden. Of het woordje Roulette ook op de motorkap terug komt (wat bij de laatste uitvoeringen nog wel eens wilde voorkomen) is niet zeker. Ochja: Deze Roulette was ontdaan van de rechterbuitenspiegel, maar op de originele foto is wel nog te herkennen dat de linker buitenspiegel van binnenuit verstelbaar was.

 • Roulette striping op de flanken
 • Roulette schrift links achter op achterklep
 • Schrift op motorkap??
 • Fox interieur
 • Standaard velgen
 • Spatlappen??
 • Oranje knipperlichten voor*


 • * De oranje knipperlichten werden bij speciale uitvoeringen nogal eens vervangen door witte knipperlichten. Echter, om de een of andere gekke reden werd dit altijd exclusief voorbehouden aan de Coupe uitvoeringen. De steilheck uitvoeringen kregen eigenlijk altijd oranje knippers. Zie je dus een 2f Steilheck rijden met witte knippers voor, dan is dat zo goed als zeker het werk van de eigenaar (zie Peter-Marc Bezemer), maar niet dat van Volkswagen. Waarom? Geen idee. De neus van de steilheck is exact gelijk aan de Coupe, dus er is geen technische onderbouwing te bedenken.


  Roulette op de achterklep Roulette flank


  Copyright 'Het Polo86(c) Register'. Overnemen van (gedeeltes) van deze tekst verboden zonder uitdrukkelijke toestemming.
  De server tijd is: 06-04-2020 06:13:13 - Laatste update: 24-10-2003 21:44:28
  U komt vanaf IP: 3.215.182.81 - Uw browser: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  Onze server : Apache - Directory: /info/z_roulette.shtml - Link vanaf: (none)