[ Home :: Het Polo86(c) register :: Treffen :: Interactief :: Info :: Werkplaats :: (Fotoalbum) :: (Projecten) :: Links ]

INFO/algemeen/folders/in de pers/automobilia/f.a.q.

Polo Style / Mio (NL)

Eerst even tussen door: Douwe wist te vertellen dat de Polo Style (Duitsland / BelgiŽ) in Nederland verkocht is als Polo 'Mio' (met zelfde specificaties / interieurtje, maar met 'Mio' stickers ipv 'style' badge's).

De eerste keer dat je een 'Style' ontwaard, denk je dat het een 'nepper' is: De badge met daarop de text 'Style' lijkt zo bij de accesoire handel vandaan te zijn gehaald. En dan de plaats waar die badge geplakt zit! Boven het knipperlicht op de voorste spatborden. Dat is toch geen 'echte' badge denk je dan. Totdat je een andere Style ziet rijden: zelfde badge, zelfde rare plek. Dat kan geen toeval zijn! En inderdaad: De Style is een echt bestaande uitvoering.

Voor de 'Mio' geldt het 'nepper' verhaal niet. De sticker ziet er betrouwbaar uit, alsof het zo uit het Volkswagen rek is gepakt. Goed en Fout: wel uit het volkswagen rek, maar dan wel het rek van de firma 'Pon'. Waarom de Style in Nederland niet Style heet, maar Mio, dat is ons (nog) niet bekend, feit is wel, dat op de naam na, de auto's helemaal gelijk zijn.

De Polo Style/Mio was verkrijgbaar in de kleuren Maritim blauw, Windsor blauw, Klassiek groen parel effect, Tornado rood en Brilliant zwart. Niet alleen de koets kreeg die kleur mee, maar ook de grill, bumpers en spiegels werden in die kleur mee gespoten. Men kon kiezen voor steilheck of coupe, waarbij de coupe nog witte knippers en rookglas achterlampen mee kreeg. Verder kregen ze nog meer leuke extra's. Op een rijtje:

 • Style badge op voorspatbord (*Mio sticker in Nederland)
 • Bumpers, spiegels en grill in carroserie kleur
 • Stalen schuifdak
 • Donkergrijze wieldeksels
 • Groen warmtewerend glas
 • Interieur is 'Cosmic' design
 • Sportstoelen (bestuurders stoel in hoogte verstelbaar)
 • Multicolor vloerbedekking
 • Witte knippers voor (*)
 • Rookglas achterlampen (*)

  (*) Enkel Coupe

  Als dat alles nog niet genoeg was, kon de Steilheck worden uitgerust met een set zwarte dakrails, en was er de optie voor lichtmetale velgen type 'Silverstone'. Voor de Steilheck waren deze in de 4,5 J uitgevoerd, de Coupe kreeg de 5,5J brede versie van de zelfde velg.

  De website van Polo Intern (www.vwpolo.de) meld verder dan er van het type Style 23.124 stuks zijn gebouwd. Bij de Benzine motoren was er keus uit de 1.043cc 45 pk of de 1272cc 55 pk. Ook de 48 pk sterke diesel krachtbron behoorde tot de opties.

  Polo style badge in Belgie met dank aan www.vwpolo.de met dank aan www.vwpolo.de

  Polo Mio

 • Copyright 'Het Polo86(c) Register'. Overnemen van (gedeeltes) van deze tekst verboden zonder uitdrukkelijke toestemming.
  De server tijd is: 06-04-2020 06:56:37 - Laatste update: 24-10-2003 20:26:34
  U komt vanaf IP: 3.215.182.81 - Uw browser: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  Onze server : Apache - Directory: /info/z_style.shtml - Link vanaf: (none)